Monday, December 31, 2018

KHIDMAT LAWYER - HAK UNTUK MEMILIH

KHIDMAT LAWYER - HAK UNTUK MEMILIH
Ada org call nak minta nasihat perundangan. Kata kat dia, kami caj consultation. Dia reply-
"Hari tu saya gi jumpa lawyer di .... tak caj apa pun"
"Masalah guaman awak dah selesai, pergi la minta nasihat lawyer sana" saya balas.
"Tapi dia tak biasa buat kes pelik-pelik macam firm awak. Pengalaman lawyer pun saya lebih yakin awak (taknak jumpa lawyer saya tapi saya sahaja)"
Fikir sendiri lah saya jawab apa.
Cuma semua orang ada kes jenayah dan sivil rumit. Peguam bagi khidmat, tak suka lawyer ni. Pergi mana-mana lawyer awak suka.
Fikirkan kalau 10 orang nak jumpa TS Shafee Abdullah (takut yg lain tak kenal buat contoh) hari ini. Adakah rasanya masa akan diberikan percuma untuk mereka bagi 10jam untuk mendengar dan memberikan nasihat. Peguam masih ada kerja banyak juga perlu siapkan.
Masa boleh dilapangkan tapi kami bekerja.
-0:01

0 komen:

Dah baca sila bagi sepatah kata..

◄ Newer Post Older Post ►